на всі випадки

Масло неролі

Масло неролі

Олія неролієва також називають флердоранжевым. Коштує вона дуже дорого і використовується тільки у виробах вищих сортів. Отримують його з квіток апельсинового дерева (помаранчі) з допомогою парової дистиляції. З однієї тонни квіток можна отримати 800 мл олії. Чому ж так цікаво масло неролі?

 

В залежності від сировини виходить три види неролієва масла:

 

      • Неролі-бигарейд. Самий значимий олива, для його виготовлення використовують гіркий севільський помаранча;
      • Португальська неролі. Для його виробництва використовують квітки солодкого апельсина;
      • Класичне неролі. Виготовляють з квіток мандарина і лимона.

 

За легендою – масло отримало свою назву від італійської графині Неролі, яка дуже любила квіти апельсинового дерева. Вона брала з ними ванни, додавала в духи. Квітковий запах графині був настільки привабливим, що їй підкорялися всі чоловіки, а жінки безмірно заздрили.

 

Аромат неролі дуже свіжий, з пряними цитрусовими нотками. Масло добре поєднується з лимонним, лавандовим, ялівцевим, розмариновим маслами. Зберігати його потрібно в темних скляних флаконах з щільно закупореній кришкою. З часом масло темніє, але не втрачає свого вабливого запаху і великого списку корисних властивостей.

 

Ефірне масло неролі. Властивості:

 

Масло неролі відмінно заспокоює нервову систему. Воно допомагає зняти стрес, набратися сил, може боротися з безсонням, знімає головний біль і позбавляє від запаморочення. З його допомогою можна розслабитися і відчути почуття умиротворення.

Дієтологи радять вживати ефірну олію при болях в шлунку, вона добре знімає спазми і кишкові коліки. Користь травній системі обумовлена ще й ферментирующей функцією. Масло допомагає перетравлювати їжу, посилює секрецію шлунка.

 

Надає позитивний ефект на статеву функцію. На Сході воно вважалося афродизіаком. Також неролі допомагає зняти м’язові блоки і розкріпачитися, нормалізує кровообіг, лікує аритмію, приводить у тонус весь організм.

 

Масло корисно для волосся. Воно відновлює їх структуру і надає еластичність. Якщо додавати в маски, якими ви зазвичай користуєтеся, ефект буде видно вже після першого застосування.

 

Але найважливішим властивістю неролієва масла є його здатність уповільнювати процеси старіння. Воно бореться з віковими змінами шкіри, повертає їй пружність і еластичність, насичує киснем, усуває купероз і різні почервоніння шкіри, стимулює регенерацію.

 

Застосовувати масло потрібно в невеликих дозах. Якщо переборщити з дозуванням, то аромат з вишуканого і легкого перетвориться в задушливий і важкий запах.

В олії немає протипоказань, тільки індивідуальна непереносимість.

 

Ефірне масло неролі. Застосування:

 

Для розслаблення і зняття нервового напруги застосовують ванни з маслом неролі, додають його в масажні креми або ароматичні лампи. Для ароматерапії достатньо п’яти крапель, для ароматичних ванн – 10, для масажу – по 7 крапель неролі на 15 г основи.

 

Для внутрішнього застосування не потрібна велика концентрація. Тому досить 3 крапель на склянку води. Для смаку можна додати мед. В Італії масло неролі додають у вино – по 5 крапель на кожні пів-літра.

 

Олія підходить для всіх типів шкіри, воно входить до складу багатьох дорогих кремів і сироваток. Позитивний ефект від неролі добре видно на зрілої шкірі, що в’яне. Воно стимулює вироблення колагену та утворення нових клітин, помітно підтягує шкіру обличчя і навіть усуває вже наявні зморшки.

Джерело.

Будь ласка оцініть статтю.
Дуже погано!!Погано!Недуже.Добре :)Відмінно! (Оцінок немає)
Loading...Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>